jueves, 27 de marzo de 2008

Misa dels mil anys de Santa Maria i dades de l'atur

(fotografia publicada al Capgrós digital)

Dimarts 25 de Març, fa mil anys, exactamente, que es té la primera notícia de la parròquia de Santa Maria, avui Basílica de Santa Maria de Mataró. L'efemeride es celebra amb una Santa Misa oficiada per l'Arquebisbe de Barcelona Martínez Sistach, va ser una cerimonia austera i apropiada. Sense massa soroll, en la línia del que jo penso que ens agrada als Mataronins. Vaig tenir a més l'oportunitat de demanar a Santa Maria Mare de Dèu per una bona amiga que pateix una enfermetat seriosa. Espero que aquest mil.lenari conclogui amb una rehabilitació de la Basílica com es mereix pel que representa per la història i l'esperitualitat de Mataró.


No puc callar però, l'actitud d'un capellà que a l'altar semblava com si la cosa no anès amb ell, suposo que deu ser un més de cavalls de Troia que patim a l'esglèsia catòlica, disculpeu-me que no digui noms però no em va sembla de rebut veure'l amb una actitud corporal de pasotisme.


I a Santa Maria haurem de demanar que intercedeixi per nosaltres si continuen les pésimes dades d'atur que mes darrera mes van apareixent a Mataró. El més de Gener a significat el pitjor mes des de que es recullen aquestes dades, crec que ha arribat el moment de fer alguna cosa seriosament, espero que no em diguin que soc un antipatriota mataroní, però l'invent de la construcció s'en va en orris igual que s'en va anar el tèxtil i la pregunta es que ens quedarà? De moment en el proper Ple Municipal del 3 d'abril demanarem que es constitueixi una taula amb els agents econòmics mataronins per tal de debatre sobre el tema i mirar de trobar-hi solucions, que així sigui.

2 comentarios:

alter-ego dijo...

Estos son los 27 troyanos que son los han firmado la carta. Entre ellos figuran el obispo emérito de Girona, Jaume Camprodon; el abad emérito del monasterio de Montserrat, Sebastià Bardolet; el secretario general de CiU, Josep Antonio Duran Lleida; el presidente de CiU, Artur Mas; la vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre; los historiadores Josep Benet y Albert Manent; el ex director general del Centro de Influencia Católica, Joan Triadú; o el ex presidente de Ezquerra Unida y Alternativa de Cataluña, Jaume Botey.
¿y,para que? Para aprobar el aboro,la eutanasia,las parejas "matrimonios"homosexuales,mujeres curas,los curas que se casen y etc...

Luego tenemos otros religiosos que apoyan la iniciativa son Joan Batlles, sacerdote y ex vicario episcopal de la archidiócesis de Barcelona; Josep Boix, párroco de Sant Nonat de Barcelona y Francesc Romeo, sacerdote y periodista y algun cura de Mataró también firmo este manifiesto.

Así estan las cosas,los politicos arriba mencionados,quieren que la iglesia no se meta en política.

Saludos Jose Manuel.

José Manuel dijo...

Gracias por el comentario Martín. Nos vemos el miércoles.