martes, 1 de enero de 2008

CAN FABREGAS, al final en faran canviar d'opinió.

He dit alguna vegada que a mí em sembla una formidable oportunitat per a Mataró que el Corte Inglés hagi decidit de venir a la nostra ciutat. Per tant, no tinc cap problema en reconèixer que hi estic a favor de que es posin les coses fàciles als Grans Magatzems perque siguin una realitat el més aviat possible.
Crec que són una inmillorable oportunitat per tal de crear un nombre important de llocs de treball, per potenciar el centre de la ciutat que havia perdut atractivitat amb el Mataró Parc i d'altra banda i de retruc penso que poden ser interesants per altres moltes activitats que es generarien al voltant seu. Soc de l'opinió que aquests factor primen per sobre dels problemes que provocaria, tals que els problemes del trànsit, la precarietat laboral d'alguns llocs de treball i la competència amb el comerç tradicional. Crec que degudament controlats aquests últims és molt més el que té de positiu que el negatiu per això en manifesto públicament com pro-Corte Ingles.
Ara bé i com ens tenen acostumats els governants de la nostra ciutat des de fa molts anys, tenen l'estranya virtut d'embolicar-ho tot i de fer malbé molt del que toquen, exemples hi ha molts, des d'una autopista amb poques entrades i sortides, fins un Tecnocampus que serà antic quan sigui una realitat pel temps trigat en desenvolupar-lo, passant per perdre una oportunitat tan gran com varen ser les Olimpiades del 92.
Com us deia, però, em comencen a venir certs dubtes al meu posicionament en aquest tema, si em semblava bé l'emplaçament original a la zona de la Ronda Barceló, ja no tinc tan clar l'actual, bàsicament pels problemes que pot generar-se en la circulació. Si no entenc massa bé la polèmica de Can Fabregas entenc encara menys l'últim episodi del manifest, em sembla lamentable per 3 motius bàsicament. Si tot s'ha succeit com s'ha fet públic:
1. el paper de les As. de Veïn, almenys d'algunes de meres corretges de trasmissió del PSC les desqualifica per erigir-se en representants del seus veïns, recorda molt a episodis més propis dels anys del caciquisme.
2. A més ha generat unes tensions tremendes en algunes d'elles, que han trascendit o no a l'opinió pública que fins i tot posa en perill la seva viabilitat.
3. I per últim, fa que ens haguem de qüestionar i molt tot el relacionat amb la participació ciutadana i amb el paper que juguen les institucions a la nostra ciutat.
Ho sento molt però crec que tot el que ha passat ha de ser aclarit molt més del que s'ha fet. Crec que amb l'ombre de la sospita del promotor de l'altre centre comercial de Mataró, ja hi ha més que suficient.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

JM, ya lo he hecho en persona, pero habrá que dejar constancia en la blogosfera ... FELIZ AÑO NUEVO!

P.D.: Muxas gracias por la pájara (mira en el blog de Martin, hay una referencia que te gustará).

Napoleón Bonaparte dijo...

Feliz año, JM.

Un saludo

José Manuel dijo...

Feliz año a los dos mis mejores deseos para ambos.
Un afectuoso saludo.